Återköp av köp från webbshop

I admin kan man göra återköp av köp gjorda i webbshop. Det går inte att göra återköp från webbshop i en betalterminal i en fysisk kassa. Det går inte heller att göra återköp av ett kortköp som har gjorts i en betalterminal via dessa instruktioner i admin. Har köpet gjorts i en betalterminal måste även återköpet göras med kundens kort på plats i en betalterminal.

Leta först upp köpet i admin, antingen via sök på förstasidan eller under Kunder > Köp.
Här klickar man på själva kvittonumret - ikonen som föreställer en bit avrivet kvitto.

Längst ner på sidan hittar vi knappen Återköp, tryck här.

I återköps-vyn har man möjlighet att justera antal biljetter att återköpa, om man endast vill återbetala en del av köpet istället för att ge kunden en full återbetalning.

Det är de biljetter som ligger kvar här i återköpet som kommer att återköpas. Om man t ex bara ska återköpa barnbiljetterna och behålla vuxenbiljetterna, justerar man talet till 0 och trycker på uppdatera-knappen. Sidan laddas då om och efter detta är endast vuxenbiljetterna kvar för att återbetalas.

Om man bara vill ändra antalet gör man på samma sätt, t ex ändrar från 2 till 1 biljett och trycker på uppdatera-knappen. Då skulle 3 biljetter återbetalas i exemplet här.

Ska hela köpet återbetalas behöver man inte göra några justeringar, då kan man direkt klicka på knappen Återköp.

Det finns möjlighet att skriva en kommentar till varför man utför återköpet. Kan vara bra att notera för spårbarhet, men kommentaren är frivillig.

Sidan laddas på nytt när man tryckt Återköp och man får fram det belopp som kommer återbetalas från betalväxeln. Kontrollera beloppet och bekräfta återköpet om allt ser rätt ut.

Nu är återköpet slutfört och pengarna kommer att återbetalas till kunden. Om betalningen gjordes med Swish får kunden pengarna tillbaka direkt, via andra betalsätt tar det ofta cirka 3 vardagar.

OBS! Om ni har haft Entry Event i flera år, dubbelkolla först med vår support att direktintegrationen med er betalväxel är aktiverad, det måste justeras manuellt i systemet. I nya system är funktionen aktiverad från start.